چرخش آلت (Penile Torsion) یک ناهنجاری مادرزادی می باشد. چرخش آلت میتواند با هیپوسپادیاس (hypospadias) یا انحنای آلت (chordee) همراهی داشته باشد. شیوع واقعی چرخش آلت مشخص نیست ولی در بعضی منابع یک در 80 نوزاد پسر بدون آنومالی دیگر ذکر میکنند. شدت چرخش آلت از 30 تا 180 درجه در موارد شدید متغیر است.
تشخیص:
تشخیص اغلب با معاینه فیزیکی داده میشود. در این ناهنجاری مادرزادی، معمولأ تنه آلت در جهت مخالف حرکت عقربه های ساعت نسبت به خط وسط چرخیده است.
درمان:
در صورتی که زاویه چرخش تنه آلت بیش از 60 درجه باشد، میباید به کمک جراحی اصلاح گردد. عمل تحت بیهوشی عمومی انجام میشود. ارولوژیست کودکان در حین ختنه میتواند این ناهنجاری مادرزادی را تصحیح نماید. اصلاح آن با روشهای مختلف جراحی صورت میپذیرد.
عوارض جراحی:
به ندرت منجر به عارضه میشود.
عوارض محتمل عبارتند از:
- خونریزی
- عفونت
اقدامات پس از جراحی:
تورم آلت پس از عمل جراحی پدیده طبیعی است. آنتی بیوتیک توسط پزشک تجویز میگردد. پانسمان میباید تمیز باشد. شستشوی زخم با سرم نمکی بطور مرتب و سپس ریختن پماد تتراسیکلین چشمی یا موپیروسین روی زخم توصیه میشود. در موارد درد استامینوفن هر 4 تا 6 ساعت، به شکل شربت یا شیاف، تجویز میگردد. دوز آن 15-10 میلیگرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن با هر تجویز میباشد. در منزل الزامأ کودک نباید در رختخواب باشد؛ اما باید به آرامی راه برود و بازی کند. کودک می باید از سه چرخه یا دوچرخه سواری به مدت حدود 2 هفته پرهیز نماید. استحمام یک هفته پس از جراحی بلامانع است؛ ولی کودک تا یک ماه پس از عمل مجاز به گرفتن وان نیست.
در موارد ذیل با پزشک خود تماس بگیرید:
- عدم کنترل درد با تجویز استامینوفن،
- تداوم تهوع و استفراغ پس از 24 ساعت اول یا استفراغ بیش از 3 بار،
- کودک قادر به آشامیدن و غذا خوردن نباشد،
- دمای بالای 38.5 درجه،
- عفونی شدن زخم ( قرمزی، التهاب و ترشح از زخم )،
- خونریزی از محل عمل،
- پانسمان خیلی سفت باشد،
- در صورتی که حجم ادرار کافی نباشد – در این حالت ادرار خیلی تیره میشود،
- سختی در ادرار کردن،
- و هرگونه دلواپسی.